Tandheelkunde

Tandheelkunde begint met preventie. Een ruim assortiment is bij ons in de praktijk voorhanden om te voorkomen dat er tandproblemen bij je huisdier ontstaan. Met deskundig advies kan u van start gaan voor het onderhouden van het gebit van je huisdier. Hoewel een hond eenvoudiger is om aan tandhygiëne te werken raak je ook bij katten een heel eind met praktische uitleg.

Chirurgisch ingrijpen

Voor bepaalde tandproblemen zal het nodig zijn dat er chirurgisch ingegrepen wordt. Onder anesthesie wordt het gebit van uw huisdier terug gereinigd. Tanden die los staan of waar de letsels te groot zijn om te behouden worden op een correcte manier getrokken. Het hele gebit wordt na de ingreep terug gepolijst zodat uw huisdier een nieuwe start krijgt. Daarna kan u thuis terug de juiste hulpmiddelen gebruiken zodat de tanden van je huisdier in een gezonde toestand blijven.

Knaagdieren & konijnen

Niet enkel bij honden en katten komen tandproblemen regelmatig voor. Knaagdieren en konijnen zijn ook vaak het slachtoffer van tandproblemen. Bij hen zijn het vaak de tandpunten of olifantentanden die ervoor zorgen dat ze niet langer willen eten. Deze spoedsituatie moet zo snel mogelijk gecorrigeerd worden om te vermijden dat het konijn of het knaagdier sterft.

Onze diensten

Gezondheidscontrole & vaccinatie

De tijd dat een vaccinatieschema identiek was voor elke hond en elke kat ligt achter ons. Meer en meer wordt gekeken naar de levensstijl van het huisdier om te weten welke vaccins op welk moment gegeven moeten worden.

Hospitalisatie

De hospitalisatie is er voor patiënten die na een operatie in alle rust moeten ontwaken. Daarnaast zullen sommige dieren een tijdje in de hospitalisatie verblijven wanneer ze te ernstig ziek zijn om thuis aan te sterken. 

Bloeddrukmeting

Net als mensen kunnen ook dieren een te hoge of te lage bloeddruk hebben. Zowel een hoge als een lage bloeddruk kunnen gevaarlijk zijn.

Operaties

De meest courante operaties worden regelmatig in de praktijk uitgevoerd. Een sterilisatie of castratie, verwijderen van tumoren, keizersnede, …

Tandheelkunde

Tandheelkunde start met preventie. Een ruim assortiment is bij ons in de praktijk voorhanden om te voorkomen dat er tandproblemen bij je huisdier ontstaan. Met deskundig advies kan u van start gaan voor het onderhouden van het gebit van je huisdier. 

Medische beeldvorming

Bij medische beeldvorming zijn er verschillende technieken die er bestaan. Het doel van al deze technieken is om meer te weten te komen over een eventuele aandoening. 

Cygnusshop

De praktijk heeft ook een webshop waar je alle producten die te koop zijn in de praktijk (met uitzondering van geneesmiddelen) kan terugvinden. Wil je weten wat er allemaal bestaat, snuister dan rond op Cygnusshop.

Lasertherapie

Bij lasertherapie wordt er gebruikt gemaakt van laserstralen. Dit zijn lichtstralen met een bepaalde golflengte, die de eigenschap hebben om tot op een bepaalde diepte door te dringen in weefsels en daar een effect uit te oefenen.

Preventie & Advies

Preventieve diergeneeskunde begint op zeer jonge leeftijd. Nadat je een huisdier in huis gehaald hebt kom je er best eerst mee langs de dierenarts.

Diagnose & behandeling

Wanneer je huisdier ziek is moet er eerst een correcte diagnose gesteld worden. Dit kan door goed te luisteren naar de eigenaar en een uitgebreid algemeen onderzoek. Door voldoende tijd te spenderen aan uw huisdier wordt er gewerkt naar een juiste diagnose.

Medicatie & voeding

Na het stellen van een correcte  diagnose dient vaak medicatie gegeven te worden. In de praktijk is een ruime voorraad aan medicatie waardoor deze meteen na het stellen van een diagnose meegegeven kan worden.

Kwaliteitsvolle diergeneeskunde is onze missie

015 / 762 764

Paul Van Roosbroecklaan 46, Heist-op-den-Berg