Diagnose en behandeling

Wanneer je huisdier ziek is moet er eerst een correcte diagnose gesteld worden. Dit kan door goed te luisteren naar de eigenaar en een uitgebreid algemeen onderzoek. Door voldoende tijd te spenderen aan uw huisdier wordt er gewerkt naar een juiste diagnose.

Het is ook mogelijk dat bijkomend onderzoek nodig is. Dit kan labo-onderzoek of medische beeldvorming zijn. 

Microscopisch onderzoek

De microscoop in de consultatieruimte wordt regelmatig gebruikt. Bij veel huidproblemen is het mogelijk om op die manier een diagnose te stellen en een juiste behandeling op te starten. Bij een oorontsteking zal altijd een uitstrijkje bekeken worden onder de microscoop.

Hieronder kan je een video bekijken van een oormijt onder de microscoop.

Bloedonderzoek

Voor een bloedonderzoek wordt er samengewerkt met een extern labo dat drie keer per dag stalen komt ophalen. Vaak hebben we zo de resultaten de dag zelf nog, zodat geen kostbare tijd verloren wordt.

Radiografie

Het maken van een röntgen-foto (Rx-foto) om naar inwendige structuren of botten te kijken kan op de praktijk gebeuren. Het radiografietoestel is digitaal, waardoor er snel een mooi gedetailleerd beeld verkregen wordt en we verder kunnen met de behandeling.

Echografie

Een meer gedetailleerd beeld van de inwendige structuur van organen kan verkregen worden door middel van echografie. 

Voorbeelden hiervan zijn bijvoorbeeld levertumoren, nierstenen en blaasstenen maar ook drachtcontrole kan door middel van echografie in onze praktijk gebeuren.

Therapie instellen

Na het maken van een diagnose wordt een behandeling steeds besproken met de eigenaar. Er wordt op deze manier gezocht naar de juiste behandeling voor zowel baas als dier. Indien het noodzakelijk is dat je huisdier op de praktijk blijft, kan hij terug aansterken in onze hospitalisatie.

Onze diensten

Gezondheidscontrole & vaccinatie

De tijd dat een vaccinatieschema identiek was voor elke hond en elke kat ligt achter ons. Meer en meer wordt gekeken naar de levensstijl van het huisdier om te weten welke vaccins op welk moment gegeven moeten worden.

Hospitalisatie

De hospitalisatie is er voor patiënten die na een operatie in alle rust moeten ontwaken. Daarnaast zullen sommige dieren een tijdje in de hospitalisatie verblijven wanneer ze te ernstig ziek zijn om thuis aan te sterken. 

Bloeddrukmeting

Net als mensen kunnen ook dieren een te hoge of te lage bloeddruk hebben. Zowel een hoge als een lage bloeddruk kunnen gevaarlijk zijn.

Operaties

De meest courante operaties worden regelmatig in de praktijk uitgevoerd. Een sterilisatie of castratie, verwijderen van tumoren, keizersnede, …

Tandheelkunde

Tandheelkunde start met preventie. Een ruim assortiment is bij ons in de praktijk voorhanden om te voorkomen dat er tandproblemen bij je huisdier ontstaan. Met deskundig advies kan u van start gaan voor het onderhouden van het gebit van je huisdier. 

Medische beeldvorming

Bij medische beeldvorming zijn er verschillende technieken die er bestaan. Het doel van al deze technieken is om meer te weten te komen over een eventuele aandoening. 

Cygnusshop

De praktijk heeft ook een webshop waar je alle producten die te koop zijn in de praktijk (met uitzondering van geneesmiddelen) kan terugvinden. Wil je weten wat er allemaal bestaat, snuister dan rond op Cygnusshop.

Lasertherapie

Bij lasertherapie wordt er gebruikt gemaakt van laserstralen. Dit zijn lichtstralen met een bepaalde golflengte, die de eigenschap hebben om tot op een bepaalde diepte door te dringen in weefsels en daar een effect uit te oefenen.

Preventie & Advies

Preventieve diergeneeskunde begint op zeer jonge leeftijd. Nadat je een huisdier in huis gehaald hebt kom je er best eerst mee langs de dierenarts.

Diagnose & behandeling

Wanneer je huisdier ziek is moet er eerst een correcte diagnose gesteld worden. Dit kan door goed te luisteren naar de eigenaar en een uitgebreid algemeen onderzoek. Door voldoende tijd te spenderen aan uw huisdier wordt er gewerkt naar een juiste diagnose.

Medicatie & voeding

Na het stellen van een correcte  diagnose dient vaak medicatie gegeven te worden. In de praktijk is een ruime voorraad aan medicatie waardoor deze meteen na het stellen van een diagnose meegegeven kan worden.

Kwaliteitsvolle diergeneeskunde is onze missie

015 / 762 764

Paul Van Roosbroecklaan 46, Heist-op-den-Berg