Lasertherapie

Bij lasertherapie wordt er gebruikt gemaakt van laserstralen. Dit zijn lichtstralen met een bepaalde golflengte, die de eigenschap hebben om tot op een bepaalde diepte door te dringen in weefsels en daar een effect uit te oefenen.

Laserstralen hebben een invloed op de mitochondriën die in onze lichaamscellen aanwezig zijn. Dankzij de biostimulatie van deze mitochondriën wordt de energiehuishouding van deze cellen aangezwengeld met talrijke gunstige effecten als gevolg.

lasertherapie dierenarts heist op den berg

Waarvoor wordt lasertherapie ingezet?

Lasertherapie heeft een zeer breed toepassingsveld. Omdat het zorgt voor pijnbestrijding, verbeterde doorbloeding, verminderde ontstekingsreacties, sneller herstel van weefsels en het stimuleren van het immuunsysteem kan je lasertherapie inzetten bij zeer veel problemen.

Lasertherapie bij problemen met spieren of skelet
  • Na een operatie: verminderde pijnlijkheid, verminderde zwelling, sneller herstel
  • Chronische pijn zoals bvb. artrose: pijnstillend, ontstekingsremmend
  • Pees of spierletsels: verminderde zwelling en ontsteking, met als gevolg hiervan minder pijn
  • Zenuwpijnen: verminderde ontsteking zorgt voor minder pijn en het verbeteren van de levenskwaliteit
Lasertherapie bij huidproblemen
  • Bloeduitstorting: sneller herstel
  • Wondheling: sneller herstel, minder zwelling, minder pijnlijkheid
  • Likgranuloma’s: bevordert het herstel door het beperkten van de ontstekingscomponent
  • Anaalklier ontsteking/abcessen: versnelde genezing, minder pijnlijkheid
Lasertherapie in de mondholte
  • Minder pijn na tandheelkundige ingrepen
  • Ontstekingsreacties: minder zwelling, minder pijn, verbeterde levenskwaliteit
Lasertherapie dierenarts de smedt

Doet lasertherapie pijn?

Lasertherapie doet geen pijn. Onze huisdieren laten lasertherapie toe zonder verdoving. Het enige dat ze hierbij voelen is een lichte warmte op de regio die behandeld wordt. De eigenaar blijft ook tijdens deze therapie aanwezig.

Hoe verloopt lasertherapie?

Wanneer gebruik gemaakt wordt van lasertherapie, verloopt de behandeling typisch in meerdere sessies. Naargelang de aandoening liggen deze kort op elkaar (dagelijks) of afbouwend (in begin frequenter om nadien bijvoorbeeld op maandelijkse behandelingen uit te komen). Afhankelijk van de aandoening en de uitgebreidheid van deze aandoening duurt een sessie tussen de 10 en de 30 minuten.

Onze diensten

Gezondheidscontrole & vaccinatie

De tijd dat een vaccinatieschema identiek was voor elke hond en elke kat ligt achter ons. Meer en meer wordt gekeken naar de levensstijl van het huisdier om te weten welke vaccins op welk moment gegeven moeten worden.

Bloedonderzoek

Een bloedonderzoek is niet meer weg te denken in de moderne diergeneeskunde.

Zowel bij een preventieve screening als onderdeel van een senioronderzoek of voor een operatie als bij het onderzoeken van een ziek dier komt men vaak uit bij een bloedanalyse.

Bloeddrukmeting

Net als mensen kunnen ook dieren een te hoge of te lage bloeddruk hebben. Zowel een hoge als een lage bloeddruk kunnen gevaarlijk zijn.

Operaties

De meest courante operaties worden regelmatig in de praktijk uitgevoerd. Een sterilisatie of castratie, verwijderen van tumoren, keizersnede, …

Tandheelkunde

Tandheelkunde start met preventie. Een ruim assortiment is bij ons in de praktijk voorhanden om te voorkomen dat er tandproblemen bij je huisdier ontstaan. Met deskundig advies kan u van start gaan voor het onderhouden van het gebit van je huisdier. 

Medische beeldvorming

Bij medische beeldvorming zijn er verschillende technieken die er bestaan. Het doel van al deze technieken is om meer te weten te komen over een eventuele aandoening. 

Cygnusshop

De praktijk heeft ook een webshop waar je alle producten die te koop zijn in de praktijk (met uitzondering van geneesmiddelen) kan terugvinden. Wil je weten wat er allemaal bestaat, snuister dan rond op Cygnusshop.

Lasertherapie

Bij lasertherapie wordt er gebruikt gemaakt van laserstralen. Dit zijn lichtstralen met een bepaalde golflengte, die de eigenschap hebben om tot op een bepaalde diepte door te dringen in weefsels en daar een effect uit te oefenen.

Preventie & Advies

Preventieve diergeneeskunde begint op zeer jonge leeftijd. Nadat je een huisdier in huis gehaald hebt kom je er best eerst mee langs de dierenarts.

Diagnose & behandeling

Wanneer je huisdier ziek is moet er eerst een correcte diagnose gesteld worden. Dit kan door goed te luisteren naar de eigenaar en een uitgebreid algemeen onderzoek. Door voldoende tijd te spenderen aan uw huisdier wordt er gewerkt naar een juiste diagnose.

Medicatie & voeding

Na het stellen van een correcte  diagnose dient vaak medicatie gegeven te worden. In de praktijk is een ruime voorraad aan medicatie waardoor deze meteen na het stellen van een diagnose meegegeven kan worden.

Hospitalisatie

De hospitalisatie is er voor patiënten die na een operatie in alle rust moeten ontwaken. Daarnaast zullen sommige dieren een tijdje in de hospitalisatie verblijven wanneer ze te ernstig ziek zijn om thuis aan te sterken. 

Kwaliteitsvolle diergeneeskunde is onze missie

015 / 762 764

Paul Van Roosbroecklaan 46, Heist-op-den-Berg